micro living 
living better with less 
workshops TEKO
 
 

MICRO LIVING – om bæredygtigt Design


<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/GXYfqe8Afqo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Formålet med denne tur er at I skal lære hinanden at kende, men I skal også lære noget. Vi har valgt at I på denne tur skal arbejde med global bæredygtighed med henblik på fremtidens muligheder og udfordringer og samtidig forholde jer kritisk til samspillet mellem design og miljø.

Projektet skal åbne op for, at I kan vurdere nye muligheder for designudvikling med bevidsthed om miljø og nye tendenser som f.eks. faldende forbrug af fysiske produkter, som måske baner vejen for nye produkter – produkter som ikke er fysiske. Denne nye “trend” kunne man også kalde “Micro Living” – lev bedre med mindre. Er det en fremtid I kan se for jer? I kan læse mere om Micro Living på http://web.me.com/npflint/NPFLINT_CONSULTANCY/micro_living.html.

Men læs også lige den her artikel - tankevækkende.....http://www.nytimes.com/2010/08/08/business/08consume.html?_r=1“Marie Driscoll, head of the retailing group at Standard & Poor’s, says chains have to adapt to new consumer preferences by offering better service, special events and access to designers. Analysts at the Boston Consulting Group advise that companies offer more affordable indulgences, like video games that provide an at-home workout for far less than the cost of a gym membership”.Praktiske oplysninger:


Medbring hvis du kan:

- Digital kamera m. video / mobil m. kamera  (I skal lave video – så træn lidt på redigering hvis I har mulighed for det på fx. Iphone4)

-Computer – gerne med video red. program

-Tegneblok

-Medbring “noget” – f.eks. et billede, musik eller et objekt / ting, som man kan have I en hand, der betyder noget for dig..

-Husk kabler, stik + forlænger ledninger og stikdåser osv. Til kameraer, computere etc..


Program:


Onsdag d. 29/9 til fredag 1/10 2010


Sted: Livø


Selve temaet for den opgave I skal løse får I først senere på dagen den 29.9., men som skrevet tidligere forventes det at I har forberedt jer med bla. At læse de artikler som refereres til tidligere + at I har set WORLDBY videoen på www.npflint.com. Det er den måde I får mest ud af forløbet på.


Dag 1.


Opgave fra morgenstunden:

På rejsen til Livø skal I lave 2 ting – dvs. I bussen og på færgen:


1.

interview med hinanden – I grupper - og filme eller skrive ned – max. 20 sec. Pr. gruppe en række “buzz-words” om jeres drømme og  visioner for fremtiden formuleret som spørgsmål.


2.

THE IDEA SURPRISES - hver gruppe skal desuden udvikle en ide / koncept, der relaterer til jeres ”buzz-words” og som skal bruges til følgende aktiviteter:


Dag 1

-en afternoon surprise -

-middag 2 x surprise –


Dag 2

-en før, under eller efter frokost surprise –

-en afternoon surprise -

-reception

-GALLA DINNER surprises x 4


I får alle en kasse med produkter I kan bruge til denne aktivitet. Ideen er at skal lave noget nyt spændende og sjovt som I IKKE har gjort før – og præsentere det for os alle sammen før, under eller lige efter frokost, pauser eller middage.


Brug toget, bussen, færgen – vær kreative og tænk sjovt og anderledes, motiverende – det må gerne være alvorligt, men gerne med humor. I forventes at have en super kort præsentation med spørgsmål + oplæg til jeres IDEA SURPRISE, som I synes er en væsentlig del af fremtiden.


I må gerne arbejde med en fremtid  I WORLDBY, dvs. Basere jeres spørgsmål på hvordan mon livet kunne forme sig I en sådan fremtidsby. I finder WORLDBY på www.npflint.com.


Kl. 11.30 – 12.00 ”rundtur” på Livø – evt. Med madpakker hvis muligt og hvis godt vejr.


Kl. 12.00 frokost – hvor I præsenterer jeres spørgsmål som I har arbejdet på i bussen og på færgen


Kl. 13.00. Præsentation af NPF og WORLDBY.


Oplæg til opgave.


Kl. 13.30


Forelæsningen “MICRO LIVING”


Kl. 14.50 – 15.20        


-DREAM WRITING


Kl. 15.20 – 15.40 pause – AFTERNOON SURPRISE..


Kl. 15.40 – 16.00        


-DREAM PAINTING


Kl. 16.00 – 16.30

“EXPO” + udvikling af temaer for projekt arbejde


Kl. 16.30 – 16.45

Etablering af NYE grupper:


Kl. 16.45 – 17.30

WONDERWORLD projekter – NPF fortæller


Kl. 17.40 – 18.00

Gruppe arbejde


Kl. 18.00 – 19.00 – MIDDAG + IDEA SURPRISES – I sidder I jeres grupper og snakker videre under middagen.


Kl. 19.00 – 19.30

PLENUM hvor I kort præsenterer jeres gruppes projekt.


Kl. 19.40 – ?

Gruppe arbejdeDag 2.


Kl. 8.00 – 9.00 morgenmad + ??


KL 9.00 – 9.20 - kirken

A NEW (CREATIVE) WORLD IS BEING BORN - NPF


Kl. 9.20 - 12.00 – i husene    Workshop


Kl. 12.00 - 13.00 frokost + IDEA SURPRISE – på kroen

Kl. 13.00 - 15.00 – i husene -  færdiggør præsentation


Kl. 15.00 – 15.15 eftermiddags snack + IDEA SURPRISE

Kl. 15.15 – 17.15 – kirken - præsentationer

Kl. 17.15 –18.00 forberedelse til galla diner

Kl. 18.00 – kirken drinks + IDEA SURPRISES

Kl. 19.00 GALLA DINER + IDEA SURPRISES


Opgave:


I skal udvikle et MICRO LIVING koncept - et produkt  eller service ydelse eller en kombination af begge, som skal være en del af en form for fremtidsby, som vi har valgt at kalde Worldby. Forestil jer en meget anderledes fremtidsby, hvor nye teknologier og spændende koncepter blandes med gamle traditioner og hvor naturen får lov at opføre sig på dens betingelser og ikke udelukkende styret af menneskets krav. En meget anderledes verden i år 2033.

Det væsentlige med opgaven er, at I skaber et koncept, som I sikkert aldrig ville have drømt om I kunne have fundet på - og så skal det være noget I selv virkelig drømmer om og tror på - fremtidens designere og virksomheder kan ikke sælges på hule og tommer løfter. Det genuine, det emotionelt relevante, det engagerede, det bæredygtige er nogle af de buzzwords I skal have i baghovedet, når I udvikler jeres koncepter.


I kan tænke og drømme til vi ses – den første dag taler vi videre om opgaven og vi laver nogle øvelser, hvor I får mulighed for, at beskrive eller udvikle en ide på meget kort tid. For at få noget ud af det her, skal der arbejdes hurtigt og ydes maksimalt....Om eftermiddagen starter I med at arbejde i de grupper, som vi etablerer efter opgave TEMAERNE er fundet.

Om morgenen den 30/9 forventes det at jeres koncept er helt klart og I arbejder primært med at skabe præsentationen, som sker i grupper - I får 10 min. hver gruppe til præsentation.

De færdige koncepter bliver offentliggjort på internettet – hvis I ønsker det.

I får direktiver / retningslinier første dag, som skal bruges til at præsentere jeres koncept. Præsentationsformen er helt op til jer som gruppe. 


I kan se tidligere TEKO studerendes præsentationer på http://www.exdl.com/category/sustainable-design-concepts/worldby/worldby-workshops-worldby-sustainable-design-concepts/worldby-workshop-teko-denmark/


Krav til præsentationer:

-kan laves som film max. 6 min.

-kan "performes" / præsenteres m. power point, teater el. Andet max. 6 min - denne form for præsentation filmes 

-kan laves som film / PP- kombi Web direktiver skal følges.

 

Oplæg og praktiske oplysninger vedr. TEKO workshoppen 14. til 16. sep. 2011